Microsoft Akatemia on yrityksille mahdollisuus löytää uudenlaisia ihmisiä perinteisten rekrytointien sijaan. Työhakijat taas voivat sitä kautta löytää työtehtäviä, joita eivät tienneet olevan olemassa.
Parhaimmat rekrytoinnit tuovat positiivisen muutoksen: uusi tyyppi näkee asiat eri tavalla ja ravistelee paatuneet tekemisen tavat paremmiksi – ja luo siten uusia ideoita oman työpaikkansa lisäksi koko alalle.
Microsoft Akatemiassa tämä tarina on mahdollinen. Rekrytoivasta koulutusohjelmasta hyötyvät sekä työnantajat että työhakijat.
Microsoftin Partner Technology Strategist Maria Fonsell sanoo, että rekrytoiva koulutusohjelma on hyvä tapa tuoda uravaihtoehtoja esiin työnhakijoille.
”Kun olen käynyt puhumassa esimerkiksi ammattikorkeakouluissa, olen huomannut, etteivät ihmiset itse osaa aina edes kuvitella työnkuvia, joita ohjelmistomme luovat. He eivät välttämättä tunnista olemassa olevia mahdollisuuksia.”
Fonsell taas tietää, että Microsoftin kumppaniyrityksillä on jatkuva osaajapula. Hänen mielestään sillä on iso merkitys alalle, että ELY-keskus tukee myös uudenlaisten osaajien työllistymistä teknologia-alalle.
”Microsoft Akatemia on ainutlaatuinen ja hyvin toimiva kokonaisuus, johon olemme yhdessä pitkäaikaisen kumppanimme Saranen Consultingin kanssa pystyneet tuomaan aina jotain uutta.”
Kokonaisosaamista asiakkaille
Maria Fonsell kertoo, että markkinaan halutaan vuosittain vähintään 100 uutta osaajaa.
”Se, että vanhat osaajat vain tietyin väliajoin vaihtavat työnantajaa, ei lämmitä minua enkä usko sen lämmittävän kumppaneitakaan.”
Microsoftin kumppaniyrityksille Akatemia onkin mahdollisuus löytää uudenlaisia ihmisiä niiden totuttujen, perinteisten rekrytointien sijaa.
”Kumppaniyrityksemme tarvitsevat ihmisiä, joilla on kokonaisosaamista: taitoa ajatella uudella tavalla, ymmärtää ja haastaa asiakkaita. Prosesseja pitää kehittää fiksummiksi ja paremmiksi”, Fonsell toteaa.
”Microsoft Akatemia tukee myös kumppaniyrityksiämme heidän myydessään asiakkailleen uudenlaisia työkaluja digitaalisena transformaation mahdollistamiseen ja se tukee kasvuamme.”
Mahdollisuuksia potentiaalisille
”Unelmani on, että voin työssä yhdistää osaamiseni”, sanoo Jarkko Liuska, joka on opiskellut datanomiksi ja lisäksi opiskellut liiketaloutta suuntautuen markkinointiin.
Liuska oli mukana Saranen Consultingin järjestämässä rekrytointitapahtumassa, joka keräsi yhteen työhakijat ja työnantajat, jotka ovat mukana rekrytoivassa koulutusohjelmassa ja etsivät uusia osaajia. Tapahtumassa oli noin 100 Microsoft Akatemiaan hakevaa työnhakijaa.
”Rekrytointitapahtumassa oli hyvä tutustua yrityksiin, saada kontakteja ja sopia tapaamisia lyhyessä ajassa”, Liuska sanoo.
Työnantajat esittäytyivät tapahtumassa ja haastattelivat pikahaastatteluissa hakijoita. Työnantajia oli paikalla peräti 27.
Jaakko Karhumaa, joka vastaa Innofactorin ERP- ja CRM -liiketoiminnasta, kertoo yrityksen tekevän isoa kasvua.
”Siksi etsimme uutta osaamista, ihmisiä ’laatikon ulkopuolelta.’ Haluamme tunnistaa niitä henkilöitä, joista kasvaa tulevaisuuden osaajia”, Karhumaa toteaa
”Tulevaisuuden osaajilla en tarkoita vain nuoria, vaan sama pätee myös kokeneihin. Etsimme erilaisia ja tuoreita näkökulmia. Sellaisia voi löytyä vaikkapa ihmisiltä, jotka ovat työskennelleet asiakasyritystemme kaltaisissa organisaatioissa.”
Karhumaan mielestä Microsoft Akatemia on työnantajalle suht riskitön tapa löytää työntekijöitä. Tavallisessa rekrytoinnissa työnhakijalla pitää olla jo vahvaa näyttöä osaamisesta.
”Akatemian kautta voi ottaa niin sanotusti raakileempia osaajia ja antaa heille harjoittelussa mahdollisuuden näyttää kyntensä. Sitä kautta voi löytyä todella hyviä tekijöitä. ”
Aureolis Oy:n henkilöstöjohtaja Niina Mäkiranta on samaa mieltä, että Microsoft Akatemia on hyvä tapa löytää tulevaisuuden osaajia.
”Olimme viimeksikin mukana, saimme paljon hakemuksia ja kaksi Akatemian kautta löytynyttä henkilöä on meillä edelleen töissä”, Mäkiranta toteaa.