Saranen Consulting ja Microsoft järjestivät perjantaina 10.2.2017 rekrytapahtuman Microsoft Akatemiaan hakeneille sadalle esivalitulle hakijalle ja 27 Microsoft-kumppaniyritykselle. Tapahtumassa pitchattiin ja esiteltiin omaa osaamista ennen kuulumattoman tehokkaasti. Kolmen tunnin aikana yritykset ja työnhakijat osallistuivat yli 300 pikahaastatteluun.
Pilvipalveluiden osaajille on nyt suuri tarve – uusia osaajia kaivataan lisää yritysten suunnittelemien pilviprojektien toteutuksiin. Siksi jo viime vuonna Suomeen koulutettiin 250 uutta Azure-asiantuntijaa Microsoft Akatemiassa.
Vuonna 2017 Microsoftin kumppaniyritysten tavoitteena on kouluttaa palvelukseensa vielä 300 uutta Azure- ja Dynamics 365 -tekijää eli nyt koulutetaan myös digitaalisen liiketoiminnan ja asiakaskokemusprosessien osaajia.
Saranen Consulting, Microsoftin kumppaniyritykset ja Uudenmaan ELY-keskus yhteistyössä tarjoavat mahdollisuuden päästä mukaan Microsoft Akatemiaan. 300 työtöntä työnhakijaa tai työttömyysuhan alla olevaa henkilöä saavat mahdollisuuden lisätä osaamistaan ja työllistyä rekrytoivan koulutusohjelman avulla alalle. Koulutusohjelmaan kuuluu Suomen parhaiden Microsoft-osaajien antamaa lähiopetusta, etäopiskelua sekä työskentelyä jossain Microsoftin kumppaniyrityksistä.
Maaliskuussa starttaavaan ohjelmaan on nyt hakenut 420 osallistujaa. Se, ketkä lopulta aloittavat Microsoft Akatemian, riippuu paitsi osallistujien omista toiveista myös kumppaniyritysten tekemistä valinnoista. Perjantaina 10.2. järjestetyssä Saranen Microsoft Akatemia -rekrytointitapahtumassa työnhakijat ja yritykset saivat kohdata sekä vapaasti yritysten ständeillä että etukäteen sovituissa pikahaastatteluissa. Näin molemmat osapuolet pääsivät tutustumaan paremmin jo ennen haastatteluvalintoja.
Saranen Consultingin myyntijohtaja Paavo Saranen totesi, että perinteiseen rekrytointitapaan verrattuna tällainen rekrytapahtuma on tehokkaampi ja antaa yrityksille enemmän vaikutusmahdollisuuksia.
”Yleensä teemme perusteellisia henkilöarviointeja sen mukaan, mihin tehtävään haetaan eli yritysten ennalta antamien toiveiden mukaan. Täällä yritykset voivat saada ahaa-elämyksiä, että ehkä voisimmekin hakea toisenlaista tekijää. Tämä on myös parempaa palvelua työnhakijoille”, Saranen sanoo.
Työnhakijat eli Microsoft Akatemiaan hakevat osallistujat saivat kiertää keskustelemassa yritysten edustajien luona, kuulla lyhyitä esittelyitä ja kiertää pikahaastatteluissa. Sekä työnhakijat että yritykset pistivät parastaan. Koska rekrytoivan koulutusohjelman tavoitteena on nimensä mukaisesti työllistää, eivät työnantajat etsineet vain harjoittelijoita puoleksi vuodeksi, vaan osaajia, jotka voitaisiin rekrytoida palkkalistoille pitkäksikin aikaa.
Senior Manager Henry Hiltunen Digiasta on tehnyt paljon yhteistyötä Saranen Consultingin kanssa. Hän oli hyvin tyytyväinen tapahtumaan ja mahdollisuuteen nähdä hakijoita kasvokkain, sillä CV:stä ei välttämättä välity tekijän potentiaali. Hänen mielestään menestystä rakennetaan antamalla uusille tekijöille mahdollisuuksia.
Hän kertoi etsivänsä Digiaan IT-alaan intohimoisella asenteella suhtautuvia, uteliaita tekijöitä. Hänestä ratkaisevaa on asenne ja siksi hän haluaa nähdä palon hakijan silmissä.
”Sen tunnistaa, kun jututtaa ihmistä ja hän kertoo vaikkapa ratkaisemastaan tietoteknisestä ongelmasta ja hänen silmänsä alkavat kiilua kuin kuusivuotiaalla pojalla, joka on saanut ensimmäisen paloautonsa.”
LISÄINFOA
Microsoft Akatemia vastaa pilvipalveluiden kasvun aiheuttamaan osaamisvajeeseen. Microsoft Akatemia jakautuu kahteen ”koulutusputkeen” eli osallistujien on mahdollista kouluttautua asiantuntijoiksi joko Microsoft Azure Akatemiasta tai Dynamics 365 Akatemiasta.
Microsoft Azure on joustava ja kustannustehokas pilvipalvelu, joka toimii erilaisten sovellusten, palveluiden ja palvelimien alustana. Microsoft Dynamics 365 puolestaan kokoaa perinteiset CRM- ja ERP-toiminnot sovelluksiksi, jotka yhdistävät saumattomasti myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun, kenttätyön, projektipalvelut, taloushallinnon ja tuotannon prosessit.
Rekrytoiva koulutusohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen kautta yhteistyöyrityksessä. Käytännön työn lisäksi ohjelma sisältää lähiopetusta, etätehtäviä sekä mahdollisuuden suorittaa Microsoft-teknologioiden sertifikaatteja.
Azure Akatemian pääyhteistyökumppaneita toisen vaiheen koulutusjaksolla ovat Aureolis, Cloud1, Nebula, Nordcloud ja Onrego. Dynamics 365 Akatemian pääyhteistyökumppanit ovat Accountor Enterprise Solutions, Digia, Innofactor, Kauko ja Mavisystems.