09.05.2018 —

Yrityskohtaisten koulutusohjelmien salaisuus: erilaisia tekijöitä huippuun yhteisöön

Kirjoittaja
Satu Saari

eCraft on löytänyt jo lähes 30 uutta osaajaa Newcrafters-koulutusohjelmien kautta. Miten ohjelmissa on onnistuttu ja miksi eCraftilla on mukavaa työskennellä?

Viime syksynä käynnistynyt ja maaliskuussa päättynyt Newcrafters-rekrytointiohjelma oli menestys: kaikki ohjelman loppuun asti käyneet saivat työsopimukset eCraftille. Tuore tyytyväinen ecraftilainen Sami Kilpeläinen kuvailee eCraftia hierarkkisesti matalaksi ja helposti lähestyttäväksi yhteisöksi.

”Meillä on ollut alusta saakka hyvä fiilis ja olemme ryhmäytyneet nopeasti. Tuntui, että meitä odotettiin innolla töihin ja meidän viihtymiseen ja kouluttamiseen oli panostettu isosti.”

Projektipäällikkönä työskentelevä Kilpeläinen ei ole ensi kertaa IT-alan töissä. Palvelu- ja projektipäällikön kokemusta oli ehtinyt kertyä jo kymmenen vuoden ajalta. Taskussa on myös liiketoimintajohtamisen maisterintutkinto.

”Puhtaan tekninen osaaja en kuitenkaan ollut. Koulutuspäivissä Sarasella opin paljon uuttakin, mutta paljon myös samantyyppisiä asioita, mitä MBA-tutkinnossani olin jo käynyt”, Kilpeläinen kertoo.

Eniten Kilpeläinen kertoo oppineensa käytännön työssä asiakasprojekteissa. Nyt Kilpeläinen toimittaa jo sujuvasti sovellusratkaisuja asiakkaiden toiminnanohjaus-, hankinta- ja liiketoimintajärjestelmien tarpeisiin. Kilpeläinen nauttii asiakastyöstä ja siitä, että saa olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Alun jännitys on karissut nopeasti.

”Kyllähän se ensimmäinen päivä toimistolla vähän jännitti kaikkia”, Kilpeläinen sanoo.

”Äkkiä kuitenkin huomattiin, miten kiva ilmapiiri toimistolla on ja joka päivä on ollut mukava tulla töihin.”

Iso määrä sitoutuneita kollegoita

eCraftilla kolme vuotta työskennellyt Sanni Koskenkorva voi samaistua Kilpeläisen tunteeseen hyvin: hän on tullut itse eCraftille edellisen koulutusohjelman kautta. Nyt Koskenkorva työskentelee sovelluskonsulttina ja vastasi myös uusimman Newcrafters-ohjelman toteutuksesta.

”Me ensimmäiset Newcraftersit olemme jo vakinaistuneet taloon ja edenneet vastuullisempiin, isompiin rooleihin. Nyt oli ilo nähdä, miten hyvä uusi porukka saatiin taas keväällä meidän palkkalistoille”, Koskenkorva iloitsee.

Tällä kertaa vakinaistettiin 13 uutta osaajaa. Miksi näin paljon ja näin nopeasti?

”Onhan se aika iso määrä ottaa väkeä kerralla”, Koskenkorva sanoo.

”Se on kuitenkin tehokas tapa rekrytoida ja pääsemme auttamaan monta ihmistä alkuun kerralla. Yksi kerrallaan sisään ottaminen ja kouluttaminen vie kuitenkin aikaa.”

Isomman ryhmän sisään ottaminen kerralla mahdollistaa myös korkeamman sitoutumisen tason sekä työhön että yritykseen.

”Yhdistävä tekijä näiden kahden Newcrafters-ohjelman välillä oli, että molemmista ryhmistä tuli tiivis porukka. Haluamme tehdäkin ryhmistä yhteen hiileen puhaltavan, tiiviin jengin, vaikka ohjelman aikana jalkaudutaankin eri puolille organisaatiota”, Koskenkorva kertoo.

Erilaisuus on aidosti rikkaus

Sanni Koskenkorvan mukaan yrityksellä täytyy olla valmiutta ja halua panostaa osaajien kouluttamiseen.

”Lähtökohtana täytyy olla se, että halutaan aidosti kouluttaa alalle ja spesifiin tekemiseen uusi osaaja. Ei ketään saa ottaa taloon ja jättää yksin pärjäilemään”, Koskenkorva sanoo.

”IT-yrityksille tällainen perehtymisen ja kouluttamisen malli sopii hyvin. Kuudessa kuukaudessa ehtii jo oppia järjestelmistä paljon, ja kun on vain kiinnostunut, niin ehtii päästä jo todella hyvin hommiin kiinni.”

eCraftille etsitään avoimin mielin kehittymishaluisia hakijoita tekemään uutta asiaa, mutta vanhaa osaamista hyödyntäen. Mikään työkokemus ei ole haitaksi, päinvastoin.

”Kaikesta aiemmasta kokemuksesta on hyötyä – eCraftilla on asiakkaita eri toimialoilta ja heillä on eri liiketoimintaratkaisuja käytössään, joten kaikilla on jotain annettavaa aiemmasta työkokemuksestaan”, Koskenkorva sanoo.

”Oli sitten liiketoiminta- tai softaosaaja, siitä on aivan takuulla apua asiakasprojekteissa. Newcrafterseja on esimerkiksi opettaja- ja kosmetologitaustallakin, eli meitä on todella aivan laidasta laitaan.”

Sami Kilpeläinen sanoo oman CV:nsä olleen ”epätyypillinen” – mutta nimenomaan siksi, että hänellä oli jo IT-taustaa:

”En ollut mikään vahva softaosaaja mukaan hakiessani. Minulla oli kuitenkin takataskussa IT-alan projektipäällikköys ja kokemus siltä puolelta, joten tietotaitoni oli arvokasta. Ei siis tarvitse olla puhtaasti koodarin kokemusta, jotta voi päästä softa-asiantuntijaksi!”

Lue lisää yrityskohtaisista rekrytointiohjelmistamme.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää