07.10.2016 — Työnhaku

3 vinkkiä kuinka saat työnhaun perustan nopeasti kuntoon

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Työnhaku on hankalaa, varsinkin jos ei tiedä mistä sen aloittaa.

Sarasen tarjoama Äkkilähtö työhön! –palvelu pyrkii laittamaan työnhaun perustan kuntoon ja antamaan hakijalle tarpeeksi tietoa siitä, kuinka saada työnhaku onnistumaan. Tietoa tarjotaankin paljon, mutta miten erotat mikä on tärkeintä? Mihin keskittyä ensin?

Aloita perusteista – oman osaamisen ja uratoiveiden kartoittaminen

Mikä on lähtökohtasi ja motivaatiosi? Missä työssä näet itsesi? Jos tiedät jo aikaisemman työkokemuksesi perusteella mihin tähtäät, loistavaa. Jos et vielä tiedä tarkasti tai harkitset uranvaihtoa, listaa itsellesi mahdolliset työnimikkeet ja tehtävät joita haluaisit työn sisältävän. Ajatusten näkeminen kirjoitettuna auttaa konkretisoimaan niitä.

Mitä osaat? Analysoi aikaisemmat työkokemuksesi tehtävätasolla, jotta ymmärrät vastuut, saavutukset ja vahvuutesi. Kirjoita nämäkin ylös, jotta saat selkeän kokonaiskuvan. Tästä on hyötyä työnhaun myöhemmissä vaiheissa. Mitä paremmin tunnet itsesi, sitä varmemmin päädyt itsellesi oikeanlaisiin valintoihin.

Keskustelut esimerkiksi oman työnhakuvalmentajan tai rekrykonsultin – tai vaikka aiemman kollegan – kanssa auttavat ydinosaamisten nimeämisessä.

Työnhaun dokumentit kuntoon – päivitä CV

Nyt sinulla on selkeä näkemys omasta osaamisestasi ja olet valmis päivittämään CV:si. Se on hyvä räätälöidä jokaista haettavaa paikkaa varten. Pidä mielessä CV:tä päivittäessä yleiset ohjeet siihen sisällytettävästä tiedosta, selkeä rakenne ja oikeinkirjoitus. Pituudeltaan hyvä CV on mielellään vain yhden sivun mittainen.

Hyödynnä CV:si päivityksessä aiemmin tekemääsi oman osaamisen analyysia. Poimi siitä haettavan työn kannalta oleellinen osaaminen ja vahvuudet, ja korosta niitä ydinosaamisesi esittelykappaleessa. Voit poimia oman osaamisen analyysista esimerkkejä myös työhakemukseen sekä työhaastatteluun.

Digitaalinen työnhaku – päivitä LinkedIn

Päivitä CV:n pohjalta LinkedIn-profiilisi. Jos sinulla ei vielä ole profiilia, kannattaa se luoda työnhaun tueksi.

LinkedIn toimii kuin hakukone ja avainsanojen käyttö on tärkeää. Sisällytä niitä profiiliisi tullaksesi paremmin löydetyksi. Lisää myös hyvä otsikko sekä tiivistelmä omasta osaamisesta ja selkeä kuvaus työtehtävistä. Kun olet päivittänyt LinkedInin, muista lisätä linkki myös CV:hen!

Näillä vinkeillä saat työnhakusi perustan kuntoon ja työnhaku tuntuu helpommalta. Tsemppiä työnhakuun!

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

09.04.2024 — Organisaation muutostilanteet

Inhimillisyys apuun muutosneuvotteluissa

Sanalla muutosneuvottelut – ja sen edeltäjällä, yhteistoiminta- eli yt-neuvotteluilla – on karu kaiku. Vaikka neuvotteluita voidaan käydä monenlaisissa...

Lue lisää
28.03.2024 — Uutinen

Tiedote: Mirja Hosionaho aloittaa Sarasen toimitusjohtajana 1.4.2024

Sarasen toimitusjohtajana toiminut Janne Lindfors siirtyy Oppiminen ja Hyvinvointi – liiketoiminta-alueen vetäjäksi Baronalle. Sarasen toimitusjohtajana...

Lue lisää
19.03.2024 — Organisaation muutostilanteet

Älä unohda itseäsi, esihenkilö!

Muutosneuvottelut ovat raskaita prosesseja koko työyhteisölle – myös esihenkilöille. Vaikeassa tilanteessa kaikki menee harvoin nappiin, ja esihenkilöiden...

Lue lisää